Her vil vi forsøge at finde og indsamle information omkring vores kvarter omkirng Egebjerg.

Ligger du inde med historier, store eller små, så modtager jeg det gerne. Får jeg originalt materiale, får jeg det skannet/kopieret og du får det tilbage i løbet af få dage.

Du kan ringe til mig på mobil: 3110 1955, eller kom forbi på Søgårdsvej 2.

 

Et par links som kan have interesse. kender man Krak.dk, ham man måske stødt på deres kort funktionen. Krak har sammenlagt et historiske luftfoto og en nutidigt kort. Man kan trække et gardin mellem dengang (1954) og i dag (2018). Det er meget interessant at sidde og kigge på hvordan vores område har udviklet sig.

Har du behov for at se byggesagerne på dit hus, eller sommerhus, kan du benytte: https://public.filarkiv.dk/. Det er det offentlige arkiv over boligsager i hele danmark.  Jeg har anvendt dette arkiv til at finde tilbage i lokal historien og har blandt andet fundet ud af hvor nogle af de gamle gårde har ligget i vores kvsrter.

Her er et link kortudsnittet omkring vores grundejerforening. GArdinet der er i midten, kan man trække til siden og se området hhv i dag og tilbage i 1954. Det er meget interessant at se hvordan området har forandret sig.

I artiklerne, der er linket til i menuen her under, fortælles der om Egebjerg Teglværk. Hvis man på Krak luftfotoet kigger lige syd for Kildesvinget, kan man se Teglværket. Det er det område, der nu er Klanparken.